Provisobloggen: Bloggen som hjelper deg å lage enda bedre møter mellom mennesker

6 måter å engasjere dine deltakere på under et seminar

Skrevet av Christine Martin | 07.09.2016

Du har sikkert opplevd det selv, enten det er som deltaker eller arrangør; seminarer der foredragsholderen prater uavbrutt til salen uten engasjement eller innspill fra deltakerne. Hvordan kan man løse denne utfordringen?

 

Vi gir deg 6 tips til hvordan du kan engasjere dine deltakere på ditt neste seminar

 

1) Still spørsmål - få svar

  • Dette høres kanskje veldig enkelt ut, men det kan være vanskelig å få respons på de spørsmålene man stiller. Det er viktig å senke terskelen for å svare på spørsmål tidlig i seminaret, slik at publikum føler seg komfortable med å ta ordet. Tenk også på hvordan du formulerer spørsmålet. For åpne og generelle spørsmål kan heve terskelen for å svare, mens for enkle spørsmål kan igjen gjøre at ingen vil involvere seg. Prøv deg frem og finn en balansegang.
  •  
 Vet du egentlig hvor lang tid du bruker på å planlegge arrangementer? Ta vår gratis test. 
  

2) Skap diskusjon

  • Kom med påstander til salen som deltakerne må ta et standpunkt til, og skap diskusjon! Delta gjerne i diskusjonen selv, men pass på at den ikke driver for langt vekk fra temaet, kan oppleves som støtende for noen som er tilstede eller tar opp for mye av tiden. For å engasjere deltakerne til å delta i diskusjonen, kan du invitere dem til å komme med temaer eller problemstillinger de ønsker å få belyst når de melder seg på seminaret. Da er de i alle fall sikre på at de vil få noe nyttig ut av det!

 

3) Bruk sosiale medier

  • Det finnes flere måter å involvere deltakerne gjennom sosiale medier, og det er verdt å eksperimentere med. Du kan for eksempel prøve  å ha en live-feed på storskjerm med aktivitet på sosiale medier relatert til ditt event. Velg ut en #hashtag og oppfordre både deltakere og foredragsholdere til å benytte den før, under og etter arrangementet.

 

4) Lag din egen Kahoot-quiz

  • Dette er et smart og morsomt verktøy for å sjekke hva deltakerne har lært av seminaret ditt. Det er en online tjeneste der man kan sette opp en egen quiz, og deltakerne kan svare fra mobil/pc. Det kan enten brukes som en konkurranse eller for å sjekke deltakernes oppfatning av temaet før foredraget begynner og kanskje sjekke igjen etter at foredraget har vært for å se om noe har endret seg...

LES MER

 


5) Crowd streaming

  • En ting er å engasjere deltakerne i salen, men hva om du kunne fått med enda flere? Med crowd-streaming (direkteoverført video) kan folk se seminaret gjennom deltakernes øyner uten å være tilstede i salen. Dette kan testes ut med live-stream på Facebook, eller ved bruk av Periscope.

6) Stands/mulighet til å spørre spørsmål utenom plenum

  •  Hvis tiden tillater det kan mindre stands med fagpersoner tilgjengelig for mer detaljerte spørsmål være en god måte å få enda tettere kontakt med deltakerne på. Ikke glem at ikke alle liker å stille spørsmål i plenum. Det betyr ikke nødvendigvis at de ikke lurer på noe.